Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Élményben gazdag tengerpartok

Ki ne szeretne a tengerparton pihenni? De vannak olyan partok ahol nem egyszerű nyugodtan feküdni, az elképesztő látványosság vagy az élmény miatt.

Ahol gyanútlan napozók frászt kapnak

Maho Beach a karibi térség egyik szigetén a Saint Martinon (Szent Márton-sziget) található. Igazi kuriózuma a 10-20 méter magasan beérkező utasszállítók, mivel a strand közvetlenül a Princess Juliana Nemzetközi Repülőtér mellett fekszik. A repülőgépek rendszerint a tenger felől közelítik meg a leszállópályát és a strand felett már elérik a minimális magasságot, mivel a kifutópálya is rövid (2180 méter). Az extrém körülmények miatt turisták ezrei látogatnak el ide.

Maho Beach | St Maarten Attractions & Things To Do

 

Különleges látnivaló a gyönyörű szép öbölben!

Navagio-öböl egyéb nevein Csempész-öböl vagy Hajóroncs-öböl Görögországban Zakinthosz szigetének északnyugati részén található. Az elszigetelt homokos öböl megközelítése csak hajóval lehetséges. A part felől erdővel borított, több száz méter magas, függőleges mészkősziklák ölelik körbe itt egy kilátóteraszt is létesítettek, melyhez épített út vezet. A mélykék, tiszta tengervíz és a part különleges hangulata adó hajóroncs turisták ezreit vonzza minden évben. 1980. október 2-án rossz időjárás és műszaki hiba miatt itt járt szerencsétlenül a Panajótisz teherhajó. Egyes szóbeszédek szerint a hajó cigarettát csempészett és a görög parti őrség elől menekülve futott zátonyra (ezért a helyet Csempész-öbölnek is nevezik).

Navagio (Shipwreck) Beach | Greece | AFAR