Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Romantikus természet: szív alakú képződmények

A romantika és a szerelem bárhol, bármikor megtalálható. A természetben is, mivel maga a gyönyörű természet is romantikus. Mi sem bizonyítja jobban ezt mint a szív alakú természeti képződmények. 

Szív alakú tó

A természetnek is van egy romantikus oldala! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az egész világon fellelhető szív tavak csodája. Az egyik a Lac du Montagnon, Franciaországban, a francia Pireneusokban található. A szív formájú tó megtekintéséhez 2003 méter magasságba kell felmászni. De a csodálatos hegyi tó, diszkrét és elzárt, a látványa kárpótol minden fáradtságért.

Randonnée au lac du Montagnon - Avis et photos d'un local

 

Szív alakú sziget

Horvátországban, Zadar és Pašman-sziget között található a szív alakú Galesnjak sziget. A Szerelem Szigetének” is nevezik. Területe 13 hektár. A sziget magántulajdonban van. Napóleon térképésze Charles-François Beautemps-Beaupré, már egy 19. század eleji atlaszban is feljegyezte szokatlan formáját, igazán világszenzációvá csak 2009-ben a Google Earth-ön való megjelenés után vált. A turisták látogatják, akik a Szerelem hajóján tudják megközelíteni a szigetet. 

Galesnjak - Heart Shaped Island of Croatia - Charismatic Planet

 

Szív alakú korallzátony

A Heart Reef Ausztrália északkeleti partjainál, a Nagy Korallzátony egyik apró darabjaként található ez a természet alkotta, szív alakú korallzátony. Csupán harminc méter átmérőjű a szív alakú korallzátony, ami 60 kilométerre északra található a Hamilton-szigettől. A pazar formáját 1975-ben fedezték fel a helyi légitársaság pilótái. Több évtizeden át csupán helikopterről tekinthették meg a kíváncsi turisták. Majd megnyitják a látogatók előtt és mind a víz alatt, mint a víz felett felfedezhető.

Heart Reef, Great Barrier Reef: Off limits for 45 years, you can now  finally visit this iconic spot