Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Természet alkotta úszómedencék

A forró nyári napok tökéletesek a napozáshoz és vízparti fürdőzéshez. Még hangulatosabb és egy életreszóló élmény lehet ha egy természetett alkotta  medencébe csobbanunk egy nagyot. 

Giola lagúna

Thassos szigete, Görögország, Giola lagúna egy természetes, sziklába vájt medence a tengerparton. A sziklák teraszos felépítésűek, magasságuk akár a nyolc métert is elérheti, de szerencsére könnyű rajtuk átsétálni. Szelesebb idő esetén átcsapnak a hullámok a tengerből a kristálytiszta és türkiz vizű sziklába vájt medencébe.

Természet alkotta fürdőmedence Thassos szigetén a Giola lagúna -  Görögországban - Impress Magazin

 

To sua Ocean Trench

A Szamoa-szigeteken, Lotofaga faluban található To sua Ocean Trench ami egy csodálatos, rejtőzködő tó. Az óceán közelében található és a kialakulását vulkáni tevékenységnek. A vulkanikus szigeten egy kitörés alkalmával beomlott a talaj és beáramlott a sós víz, mely azóta is több kis csatornán keresztül folyamatosan kristálytiszta vízzel telve tartja ezt a különleges helyet. Egy 30 méteres létrán lehet lejutni a tóhoz. To Sua Ocean Trench jelentése: nagy úszó lyuk.

To Sua Ocean Trench – A Natural Swimming Pool

 

Hamilton Pool 

Hamilton Pool az amerikai Texas államban, Austintól körülbelül 48 kilométerre található. A beomlott barlangból kialakult medencét, és több ezer év alatt a víz eróziós munkájával kivájt kanyont egyedülálló természeti környezet veszi körül, dús növénytársulások és számos állatfaj él a területen. A Hamilton-patak egy mészkőpárkányról zúdul alá, körülbelül 15 m magas vízesés formájában. A vízesés soha nem szárad ki teljesen, de szárazabb időben csak lassan csobog a víz. A természetes medencének vízszintje azonban a száraz időszakok alatt is nagyjából állandó. Hamilton Pool Természetvédelmi Terület, melyet 1990-ben nyilvánítottak védetté. A medence parkolójának kapacitása maximum 75 helyben limitált, így soha nem kell attól tartani, hogy tömegek lepik el a rejtett fürdőhelyet.

Swimming off limits at Hamilton Pool

 

Porto Moniz lávamedencéi

Porto Moniz (Madeira) a lávamedencéiről híres. A láva formálta mélyedéseket az óceán vize tölti meg.  Vulkáni láva kihűlése során kialakultak medencékből a sós víz be és kifolyik, így mindig friss a víz. Az óceán melletti medencének nagyon különleges a hangulata. A lávamedencét csak jó időben lehet használni, ugyanis viharos napokon túl veszélyes.

 

Pamukkale

Pamukkale ez a gyönyörű természeti képződmény Törökországban található, 20 kilométerre Denizli városától.  A hófehér mészkőmedencéket a földfelszín alól feltörő, kalcium-hidrogénkarbonátban és szén-dioxidban gazdag, körülbelül 35 °C forrásvíz hozta létre, amikor lezúdult a domboldalon. Ez a természeti csoda UNESCO Világörökség része. Pamukkale szó szerinti fordításban “gyapotvárat” jelent A helyet már az ókorban is látogatták, mint gyógyfürdőt.

Mesébe illő medencék, amiket a természet alkotott - képek