Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Világ rózsaszín oldala

Vannak az életben olyan időszakok amikor rózsaszínben (rózsaszín szemüvegen keresztül/ rózsaszín ködön át) látjuk a világot. De vannak helyek ahol tényleg a valóságban is  minden rózsaszín.

Rózsaszín tó

Ausztráliában, Middle-szigeten található Hillier-tó. A furcsa rózsaszín színével a világ egyik legkáprázatosabb természeti csodája. A 600 méter hosszú tavat hófehér kikristályosodott só perem övezi, partján eukaliptusz fák sorakoznak. Sótartalma rendkívül magas, 30-35%-os. Ha kimerünk a tó vizéből egy kicsit egy üvegbe, ott is megtartja az árnyalatát.  A bizarr szín ellenére a tóban biztonságosan lehet fürdeni. Más rózsaszín tó vízben mikroalgát találtak, például Dunaliella salinát, ami elszínezi a tavat. A Hillier-tóból származó vízmintákban azonban nem találtak alga előfordulására utaló jelet, így a tó színének okát továbbra is titok övezi.

Hillier, the pink lake | amazing.zone

 

Rózsaszín étterem

A MaMa Kelly étterem Amszterdamban található. A különlegessége, hogy a lenyűgöző dizájnban a rózsaszín szín dominál. Konkrétan minden csupa rózsaszín! Az ezer négyzetméteren 230 vendéget képes fogadni. Specialitása a csirke és a homár ételek. 

MaMa Kelly Amsterdam heeft haar deuren geopend in het Olympisch Stadion

 

Rózsaszín tengerpart

Harbour-szigeten ( Bahamák) található a mesés Pink Sands Beach. A part 5 kilométer hosszan rózsaszínben pompázva kápráztatja el az idelátogatókat. A páratlan látványért a Foraminiferák a felelősek, melyek rózsaszín kagylóhéjban élő apró kis élőlények. A hullámzás miatt a víz a partra sodorja őket, így a homokot rózsaszínné változtatják.

The Unique Pink Sands Beach in Harbour Island, the Bahamas - Places To See  In Your Lifetime

 

Rózsaszín szálloda

The Royal Hawaiian, a Luxury Collection Resort Waikiki közvetlenül Honolulu gyönyörű tengerpartján található. Hotelben lépten-nyomon valami rózsaszínbe botlani (a falak, a napernyők, a köntösök): az épület rózsaszín palotaként magaslik a pálmafák fölé, és a belső falai is pinkre lettek festve. A Csendes-óceán rózsaszín palotájának is nevezik. Waikiki Beach egyik első szállodája már közel 90 éve várja vendégeit. 1927. február 1-én nyitott meg.

Hotel The Royal Hawaiian a Luxury Collection Resort Waikiki Honolulu at HRS  with free services