Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Nem mindennapi éttermek

Utazás vagy nyaralás során a lefoglalt szálláson kívül is érdemes étkezni, sőt egy programnak kiváló ha egy különleges étteremben töltjük az estét. A világon számtalan egyedi, különleges étterem van.

Együnk a halakkal!

Maldív-szigeteken található a 2005-ben megnyitott víz alatti Ithaa Undersea étterem. Közel 5 méterrel a tengerszint alatt található, és maximum 14 vendég ülhet le egyszerre az asztalokhoz. A falai üvegből készültek, így színes halak, cápák, ráják és más vízi élőlények biztosítják a mozgalmas és eleven dekorációt. A partról egy fedett lépcsőn át juthatunk le az étterembe. A helyszín, a dizájn, a konyha és kiszolgálás színvonala egyaránt káprázatos.

Award-winning Dining | Conrad Maldives Rangali Island 

 

Eltöltene itt egy kellemes vacsorát?

A Grotta Palazzese étterem, az azonos nevű szálloda alatti cseppkőbarlangban a dél-olaszországi Polignano a Mare településen található. A boltíves cseppkőbarlangban kialakított vendéglőből tökéletes a kilátás az Adriai-tengerre és a meredek szikfalakra a parton. A barlang kelti, a tenger felőli fal egyszerűen hiányzik. Falépcső vezet le a partról, a termet fapadló borítja, a tengerparti korlát oszlopairól lelógó lámpák világítják meg a barlang előterét és a bárpult környékét. Ízletes olasz ételeket a barlang cseppkövei alatt fogyaszthatjuk, el miközben a lágy esti tengeri szél borzolja a hajunkat és hallgatjuk a hullámok neszét. A sziklába vájt barlangban egyébként már az 1700-as években is tartottak bálokat a helyi előkelőségek. 

Grotta Palazzese - A világ legromantikusabb étterme

 

Nem félne kipróbálni?

A Dinner in the Sky különleges vendéglátóegységét bárhol felállítható, aminek köszönhetően a legextrémebb környezetben is vacsorázhatnak, ötven méter magasságban a betérő vendégek. A több mint 25 országban jelen lévő étteremlánc a legexkluzívabb igényeiteket is kielégíti. A Dinner in the Sky mottója: exkluzivitás és biztonság. A biztonságról a német szabványok szerint készült és Belgiumban gyártott tartóelemek felelnek, az exkluzivitást pedig az adja, hogy ötven méter magasan lehet elfogyasztani az ételeket.

Dinner In The Sky Is A Pop-Up Restaurant That Is Suspended 150 Feet Above  Ground

 

Grillezés vulkán felett

Lanzarote (Kanári-szigetek)  melyet a Száz vulkán szigetének is nevezik. A 300 tűzhányó egyikére épült az El Diablo étterem  az Ördög étterme. 1970-ben Cesar Manrique vállalkozó megbízta Eduardo Caceres és Jesus Soto építészeket az étterem építésére. Ez nem volt könnyű a kietlen tájon, így a helyi fekete bazaltból építik meg a falakat, amely tökéletesen illik a környezethez. Az étterem alatti vulkán ma is aktív. Természetesen a láva nem tör fel a hegy mélyéből. De az étterem nyitott közepén egy fekete kút tátong, amelynek mélyéből feltörő hő felett grillezik meg a megrendelt fogásokat. Így egyedi ízt kapnak a sültek.

El Diablo – az Ördög étterme | Érdekes Világ

 

Hűsítő élmény a melegben: vízesés étterem

A San Pablo (Fülöp-szigetek) városában található a Villa Escudero Resort üdülőhely, amely különleges étteremmel rendelkezik.  A vendégek egy vízesés lábánál étkezhetnek. Az étterem bambuszasztalai néhány centiméteres vízben állnak, így a vendégek a lábukat áztathatják, miközben az erőteljes zuhatagot csodálják. Helyi ételeket felvonultató konyhája rendkívül finom és egyedi. Sok vendég az ebéd elfogyasztása után ki is használja a lehetőséget a felfrissülésre, és belefekszik a zubogó vízbe. A vízesés természetes légkondicionálóként működik.

You can dine at the bottom of a waterfall in the Villa Escudero Resort in  Quezon - Y101fm

 

Olykor gyalog olykor csónakkal…

The Rock Restaurant (Zanzibár) azaz „A szikla” nevet viselő étterem az Indiai-óceánban, egy sziklán foglal helyet. Apálykor a vendégek könnyedén ide sétálhatnak a partról, dagálykor azonban az étterem hajója hozza-viszi őket. A vízből kiemelkedő sziklaképződményen helyet foglaló étteremben 12 asztal található.  Verandája a végtelen tengerre néz, de nagyon kellemes ücsörögni a pálmatetős beltéri asztaloknál is. Nemcsak a látvány mesés, de az ételek az is rendkívül finomak.

Zanzibar: Rock Restaurant and Cave Tour Visit | GetYourGuide

 

Szuper ételek és a végtelen óceán

A Cloud 9 nevű étterem a Viti Levi sziget (Fidzsi-szigetek) partjától nem messze türkizkék vízen úszik. A finom falatok mellett csodálatos kilátásban és különleges élményekben van részük a vendégeknek. Lehet itt jetskizni, motoros szörfözni és ejtőernyős vízisíelni, csobbanni a kristálytiszta vízbe úszni és búvárkodni. A vendégek napozóágyakban és függőágyakban pihenve csodálhatják fantasztikus panorámát, amíg elkészül a pizza eredeti olasz kemencében. A különleges kétszintes úszó bár és étterem egyszerre 100 vendéget tud fogadni. A partról 9-kor indul hajó az étterembe, az út 45 perc, vissza pedig délután 3-kor viszi a vendégeket.

DJI_0027.jpg

 

„Hullámvasúton” érkező fogások

A nürnbergi ’s Baggers étteremben minden automatizált, kivéve persze a szakácsot. A vendégek maga adja le a rendelést az asztalnál érintőképernyős monitorokon, majd az ételek az étteremben körbeépített hullámvasúton száguldanak feléjük az emeleti konyhából. A monitoron láthatják, hogy mennyi idő múlva készül el a megrendelt étel. Egy futurisztikus gasztroélménnyel gazdagodhat ebben az étteremben.

MLDSPOT | Roller Coasters at s'Baggers