Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Lenyűgöző szállodai úszómedencék

Egy szép vízfelületű medence csodálatos kilátással roppant csalogató és hívogató a pihenni vágyók számára. Pont ezért luxus üdülőhelyek értik a gyönyörű medencék varázsát, épp ezért minél különlegesebbet, egyedibbet, nagyobbat, panorámásat,  extrémet építenek. 
 

Végtelen medence a luxushotel tetején

Marina Bay Sands Hotel Szingapúrban található. A Moshe Safdie által tervezett luxushotel 2010-ben nyílt meg. A három toronyra "fektetett" hajó alakú Sands Sky Park egyedülálló látványt kínál. Itt található a 150 m hosszú feszített víztükrű medence. A “végtelen medence” egy olyan úszómedence mely azt az illúziót kelti mintha a horizontig terjeszkedne. A víz a medence szélén egy alacsonyabban lévő vízgyűjtőbe bukik át, ahonnan visszapumpálják a medencébe. Két keringető rendszere van, az egyik szűri és melegíti a vizet, a másik pedig az előbb említett módon visszapumpálja az széleken átfolyt vizet. Az épületcsoportban több, mint 2500 hotelszoba és lakosztály található valamint több étterem. Van itt egy múzeum, egy bevásárlóközpont, két színházterem és egy hatalmas kaszinó is.

 

Függőkert medence: itt mindenki szívesen úszkálna

Az Ubud Hanging Gardens Luxury Hotel and Spa (Ubud Függőkertek Luxus Szálloda és Gyógyfürdő) Balin található. A különleges feszített víztükrű, kétszintes medencéje a lenyűgöző esőerdőre kínál kilátást. A függőkerti környezetben a két medence is olyan érzést kelt, mintha függeszkedne az őserdő felett. A szálloda minden villájához, vagy lakosztályához szintén tartozik saját terasz és privát medence. A hotel egy szurdok tetején épült, ahonnan a vendégek élvezhetik a pazar kilátást a Pura Penataran Dalem Segara templomra, valamint a környező dzsungelre.

 

Úszunk az utca felett!

The Joule Hotel Dallasban, Texasban található. Amely egy nagyon különleges feszített víztükrű medencével rendelkezik. Ez a medence a szálloda 10. emeletén helyezkedik el úgy, hogy 2,5 méterrel túlnyúlik a hotel szélén. A medence elülső fal átlátszó így a vendégek úgy érezhetik, hogy a levegőben úsznak. Üvegfalán keresztül akár a víz alól is gyönyörködhetünk a városban. Akik nem a vízben szeretnének kikapcsolódni, pihenhetnek a medence partján, élvezve a nagyszerű ételeket és koktélokat.

The Joule: Dallas, TX 75201: Visit Dallas

 

Nem szereti a tumultust? Ez az Önnek való szállodai medence

San Alfonso del Mar egy tengerparti üdülő a chilei Algarobbóban, 100 km-re nyugatra a fővárostól, Santiagótól található. Ami hatalmas méretű medencéjéről ismert. A hossza 1013 méter, területe 8 hektár, legnagyobb mélysége pedig 11,5 méter. Összesen 250 millió liter tengervizet tartalmaz, amelyet a Csendes-óceánból pumpálnak át, szűrnek, és kezelnek. A tengerparton, a parttal párhuzamosan elterülő medence olyan mély, hogy a vendégek akár kisebb hajókkal vagy kajakkal körbehajózhatják, ha úgy tartja kedvük.

Crystal Lagoons inaugurated real estate project with Chile's biggest  crystalline lagoons - Fernando Fischmann

 

Csúszás a cápák között!

Golden Nugget Hotelben (Las Vegas) található az egyik legkülönlegesebb medence a világon. Az aranyszínben pompázó, szökőkútszerű medence közepében egy külön 757 ezer literes, tengervizes akvárium kapott helyet, amelyben 300 tengeri élőlény köztük cápák úszkálnak. A „tartály”-ként ismert úszómedencében zárt csúszda szállítja a vendégeket a hatalmas cápa-medencén. A cápák közt elhaladó csúszda vastag, törhetetlen biztonsági üvegből készült. Akik nem kedvelik a csúszdákat, úszkálhatnak a cápák mellett a földszinten található medencében. A tartály továbbá kínál vízesésekkel gazdagított élménymedencéket és 15 privát pihenőkabint.

 

Medence szafari élménnyel

Tanzánia Nemzeti Parkjában található a Four Seasons Safari Lodge szálloda. Az utazóknak itt nem kell kemény körülmények között lenniük, ha egy afrikai szafarira mennek. Sőt ha akarják, akkor el sem kell hagyni a medencét ahhoz, hogy megismerkedjenek a vadvilág sokszínűségével. Ez a luxus szálloda a világhírű Serengetiben található és az egyik fő látványossága egy szabálytalan alakú, feszített víztükrű medence, ami úgy néz ki, mint ez vízzel teli lyuk a Serengeti síkságon. A vendégek kikapcsolódhatnak a medencében, miközben a parkban lakó vadállatokat nézhetnek, mint például elefántokat, vagy zebrákat, akik előttük isznak és játszanak.

 

Csodaszép fehér barlang medence

Katikies egy luxus butikhotel, az Oia Santorini-ban, Görögországban található, 300 m-rel a tengerszint felett, a gyönyörű Caldera sziklákon. A medencék a sziklába vannak vájva, ezek a barlangszerű kis fülkék árnyékosak, ugyanakkor elképesztő kilátást nyújtanak a tengerre.  Akad azért egy 90 méterrel a tenger fölé emelkedő nyitott medence is. A szálloda minden pontjáról folyamatos kilátás nyílik a tengerre. A természeti formák és formák hozzáigazításával a környező tájhoz igazították a hotelt. Szantorini jellegzetes látványosságai a hotelek apró barlangi medencéi. 

Cave Pool : Hotel Katikies, Oia, Santorini Island, Greece | Stay for Someday

 

Vörös medence. Megmártózna benne?

Thaiföldön (Koh Samui ) a The Library nevű hotelben található az a medence, ami vörös színéről híres. Nem kell, féltené fürdőruha épségét mivel nem a víz vörös, ez csak optikai csalódás.  A színét a medence a narancssárga, sárga és bordó mozaikoktól (csempék) kapja. A hatást fokozzák a parton elhelyezett piros napernyők és matracok.

The Library: A Design Hotel in Koh Samui, Thailand — No Destinations