Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Hotel a föld alatt vagy barlangban

Egy bányáról vagy egy barlangról elsőre általában mindenkinek egy sötét, rideg, hideg hely jut az eszébe. Pedig bármi hihetetlen kényelmes, hangulatos hotel is lehet belőlük. 

Éjszaka a föld alatt

Svédországban a 150 méterrel a föld alatt található volt ezüstbánya falai között helyezkedik el a Sala Silvermine hotel. Amit a világ legmélyebb szállodájaként tartanak számon. A szállóban különböző túrákat is tartanak, ahol megismerhetjük a 17. században épült bánya rejtelmeit és történelmét. A föld alatti barlangrendszerben több tó is megtalálható. Mivel a telefon nem működik, ezért egy speciális rádióadóval kommunikálhatunk a személyzettel. Ha valaki attól fél, hogy odalenn hideg van, ne tegye, hiszen a szobák egységesen 18 fokosak, így kellemes közérzetet biztosítanak.

Sala Silvermine – An Underground Adventure

 

Aludjunk barlangban!

Gamirasu Cave Hotel (Ayvali Köyü - Törökország), a barlangban kialakított szálloda különlegességei között olyan tényezők szerepelnek, mint, hogy maga a barlang már 1000 éve is lakott volt (például bizánci szerzetesek által). A szálloda 1999-ben nyílt meg 35 barlang szobával, amelyek régen egy kolostor tartozékai voltak. A barlang szobákhoz csodálatos kert társul, sőt még fűthető uszoda is van. A vulkanikus kőzetbe vájt hotel, e sajátossága miatt, állandó hőmérséklete 17-20 Celsius fok egész évben. Kialakítása teljesen egyedi ősi időket idéző hangulatával. A falak nincsenek bepucolva, hogy megmaradjon az eredeti hangulat.