Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Hotelek nem mindennapi építőanyagból.

Napjainkban szinte már semmi sem lehetetlen! Így épülhet egy teljes szálloda akár jégből vagy sóból is. Sőt épület sem kell feltétlenül egy hotelszobához. 

Icehotel (Jukkasjarvi, Svédország)

A svédországi Jéghotel a világ egyik legkülönlegesebb szállodája. Az északi sarkkörön túl, Jukkasjärviben található. Itt minden decemberben felépítenek jégből és hóból egy egész szállodát, amely április végétől kezdve egyszerűen elolvad. A tél beköszöntével hóépítők, építészek, tervezők és művészek hada lepi el az Északi Sarkkör közelében fekvő Jukkasjärvi kis városkáját,és az Icehotel Art és Design Group cég irányításával és felügyeletével elkészítik a Jéghotel. A Torne folyóból kiszivattyúzott és hóvá alakított vizet, a jéghotel vázára, és az előre csomagolt folyósok boltívére permetezik, ahol a külső hőmérséklettől függően egy-két nap alatt keményre fagynak a falakat szolgáló hótömbök. Ha a tél véget ér, a műalkotások elolvadnak, az így keletkező víz pedig a Torna folyóban köt ki egy tökéletes körforgás jegyében. A szobákban -5 fok az átlagos hőmérséklet. A jégszobákban stílusosan jégből kialakított ágyak vannak, amelyeket természetesen meleg szőrmével takarnak, hogy a lehető legkényelmesebben pihenhessenek éjjelenként a vendégek. A látogatók kikapcsolódásként elfogyaszthatnak egy italt a hotel jégből kialakított bárjában, de a szintén jégből készült dísztermet és a galériát is szabadon felkereshetik. A létesítmény hallját kézzel csiszolt jégkristályokból álló csillárok teszik még különlegesebbé A látogatóknak lehetőségük nyílik megcsodálni a sarki fényt, kipróbálhatják, milyen kutyaszánnal közlekedni, bevezetik őket a jégszobrászat világába, részt vehetnek szauna szeánszokon, megtanulhatják az északi jóga alapjait és egy pusztai vacsorára is benevezhetnek.

Ez a svéd jéghotel a legbizarrabb szálloda a világon | Az online  férfimagazin

 

A falakat nyalni tilos!

A sószálloda, a Hotel Palacio de Sal Bolíviában (Uyuni) található. Kalandorok a világ minden tájáról felkeresik a bolíviai sósivatagot, a Salar de Uyunit, hogy megcsodálják a hófehér sósivatagot, a csodás éjszakai égboltot és a különleges, sóból épült hotelt. Az itt elhelyezkedő szálloda stílusosan, egy az egyben szinte kizárólag csak sóból van felépítve, mely egyedülállóvá teszi a világon. A falakat közel egymillió 35 centis préselt sótégla alkotja, emiatt egyetlen szabályt minden vendégnek be kell tartania: a falakat nyalni szigorúan tilos. A lélegzetelállító épületet két év alatt építették meg, a sótömböket közvetlenül a sósivatagból szállították az építkezésre és használták tégla gyanánt. A közel 500 négyzetméteres épületet minden nedves időszak után szinte újra kell építeni az eső okozta károk miatt. A bútorok nagy része is sóból van, a kanapék, az étkező asztalai és székei, sőt még a kilenc lyukú golfpálya, a száraz szauna, gőzfürdő és a saját sós fürdői mellett is mind nátrium kloridból készült. A szálloda kapacitása 48 fő, akiket 16 kétágyas és 8 franciaágyas szobában tudnak elhelyezni. Az étteremben pedig remek sós ételspecialitások fogyaszthatók.

Palacio de Sal « Inhabitat – Green Design, Innovation, Architecture, Green  Building

 

Épület nélküli „hotelszoba”.

Null Stern Hotel (nulla csillagos hotel), Svájcban egy hegyi tisztáson egy pár négyzetméteres alapon egy franciaágy található, mellette éjjeli szekrény és lámpa. A mennyezetet és falakat nélkülöző szoba egy festői táj szívében kapott helyet. A "szobához" ingyen reggeli és egy inas tartozik. A hotel szoba egy művészeti installáció része volt. Az ágy annyira megtetszett a helyi turisztikai képviseletnek, hogy meglátták benne az üzleti lehetőséget. A vendégek puha párnák közül csodálhatjuk a csillagos eget és 0-nál sokkal több csillagot kapnak: egy tiszta éjszakán az egész tejút és kozmosz a fejük felett van.

A hotel without a roof in Switzerland | Vogue France