Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Hotelek összhangban a természettel

A leglenyűgözőbb látványt és élményt a természet nyújtja. A hotelek igyekeznek összhangban lenni a természettel és óvni is azt. 

Ágyból nézni a sarki fényt? Igen lehetséges!

A Lappföldet nemcsak a Mikulás miatt érdemes megjegyezni, hanem azért is, mert ott található az üveg iglukról híres Kakslauttanen Arctic Resort - Igloos and Chalets (Finnország), ahonnan csodás kilátás nyílik a sarki fényre. A kilátás minden szobából lélegzetelállító, hiszen az egyedien kialakított iglukat Lappföld lenyűgöző havas vidéke veszi körül. A Jég Galéria, a Jég Bár és a 150 személy befogadására alkalmas hó étterem mellett húsz iglu áll rendelkezésre, ahol bámulatos módon, a mesterséges fűtés hiányának ellenére, még a kinti –30 fokos hőmérsékletben is szobahőmérséklet uralkodik. Az igazán kényelmes kabinok közül a nagyobbakhoz saját konyha is tartozik. Hotelben wellness részleg is található, ahol nemcsak masszázs várja a vendégeket, hanem 6 szauna és köztük a világ legnagyobb, 100 fő fogadására képes, füstszauna is. Éttermeiben lappföldi specialitásokat fogyaszthatunk, mint például rénszarvast, vagy grillezett lazacot.

Kakslauttanen Arctic Resort - Igloos and Chalets, Sodankyla ingyenes  lemondással, 2021-es árak és értékelések

 

Buborékhotel a természet lágy ölén

A buborékhotel, Attrap Reves, (Allauch, Franciaországkialakításakor a természet érintetlen maradt, a vendégek jelenlététől a környezet nem szenved károkat. A hotel 2010-ben született. Ez a családi vállalkozásként üzemeltetett buborékkomplexum azoknak való, akik egyszerre kedvelik a kalandot és a kényelmet. Hihetetlen látványt nyújtanak innen a csillagok éjjel, hiszen nincsenek falak, csak egy nagy átlátszó buborék mögül csodálhatjuk a körülöttünk lévő világot. Az Attrap'Rêves egy 5 buborékos szobából, 3 faházból és egy aqua szobából álló komplexum. Minden buborékhoz saját tusoló és wc, illetve parkoló is tartozik. A közelben egy privát étterem található, valamint a medence, a masszázsszoba és a jakuzzi pavilon is található. Állatokat viszont egyáltalán lehet bevinni, gyermekeket pedig csak 6 év fölött fogadnak.

Amazing bubble hotels to sleep under the stars | Roll and Feel

 

Gömb szobák a fa tetején

Vancouver-szigeten (Kanada) 60 km-re északra Nanaimótól található Free Spirit Spheres hotel. Egy öreg erdőben 3-4 m magasan gömb alakú szobák függeszkednek, melyek cédrusból, fenyőből és üvegszálból készültek. A hotel ötlete Tom Chudleigh fejéből pattant ki még az 1990-es években, így születtek meg ezek a bájos és kényelmes faházikók, amelyek tökéletesen illeszkednek a kanadai erdő látképébe. A faházakban tökéletes a komfort, a vendégek kellemes körülmények között hajthatják fejüket álomba az erdő lombkorona szintjén. A mosdó és a fürdőszoba a talajszinten található, pár méterre a lakógömbtől.

Free Spirit Spheres - Exterior - modlar.com

 

Vulkán alakú hotel a természetvédelmi rezervátum

A Montana Magica Lodge egy különleges hotel, mely Chilében, Patagóniában található a Huilo-Huilo területén. A hotel leginkább egy torz, mohás vulkánra hasonlít, ami nem tüzet, hanem vizet köp magából. A kivételes komplexumot a természet és az ember harmóniája alkotta. Épülete kizárólag a környékbeli, főként faanyagok felhasználásával készült, s a vulkán alakú hotel tetejéből vízesés tör fel s zubog alá a falakon. Látványa egészen mese béli és varázslatos. A 13 szobás szállodát egy fahídon keresztül lehet megközelíteni, a teljes belső berendezés kizárólag természetes anyagokból készült. A varázshegy tetejéről minden órában vízesés zubog alá. A hotel számos tevékenységet kínálnak a vendégeknek, lovas túrák az erdőben, sítúrák télen és vadvízi evezés.

 Montaña Mágica Lodge – Panguipulli, Chile - Atlas Obscura