Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Maldív-szigetek

Kék káprázatos árnyalataiban pompázó óceán ami lassan mélyül, napfény, gyönyörűen gondozott, trópusi kertek, takaros bungalók és feszített víztükrű medencék.

Maldive Island wallpaper - Beach wallpapers - #32693

Maldív Köztársaság egy szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél. A szigetország 26 atollból, 1192 szigetből áll.  A szigetvilágot Marco Polo az Indiai-óceán virága névre keresztelte. Az ország nyelve a szingalézzel rokon maldív nyelv, az írásuk arab eredetű.  A hivatalos vallás az iszlám szunnita ágazata. Ennek ellenére az iszlám előtti anyaistennő tisztelete is megmaradt.

Maldives: stunning views above & below the water

Az időjárást kétféle monszun befolyásolja: a délnyugati monszun májustól októberig tart, az északkeleti monszun novembertől áprilisig tart. A Maldív-szigeteken a főszezon decembertől áprilisig tart, ilyenkor kevesebb az eső.

Scuba Diving in Maldives for Breathtaking Experience - Sahil Popli
 
A szigetek legjellegzetesebb fafajtája a kókuszpálma, amelyet a csavaros pálma, majd a mangó követ. Állatvilágát a gyík, a gekkó, a holló, a gém, a sirály és természetesen a halak alkotják. A mesés vízi világot az óceán átlátszó vizében már  a partnál megcsodálhatók. 
 
Maldives Island: Spending 3 Days at Earth's Paradise | Bangkok Airways  Travel Blog
 
A sziget földrajzi elszigeteltségéből fakadóan nem dúskál az ázsiai konyha különlegesen gazdag alapanyag kínálatában. Viszont végtelen az utánpótlás a kókuszdióból és a helyben fogott friss tonhalból, ezért a helyi ételek gerincét is ez a két összetevő adja.