Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Mini szállások

A meghitt, kicsi vagy kifejezetten szűk érzést keltő szállások nem ajánlott a klausztrofóbiásoknak. Viszont aki bevállalós annak egy örök élmény ilyen hotelekben tölteni az éjszakát.

Kétszemélyes mini hotel

Eh’häusl hotel  (Németország, Amberg) mindössze 53 négyzetméter, és 2,5 méter széles. A mini szállodában egy pár szállhat meg. 1728-ban építette egy házasodni akaró fiatal pár, mivel városi tanács csak azoknak engedélyezte a házasságot, akik saját házzal rendelkeztek. Így vásároltak egy aprócska szabad területet (két ház között), és gyorsan felhúztak saját tulajdonú házukat. Így a tanács engedélyezte a házasságkötést. Ezután eladták a házat a következő házasulni vágyó párnak, akik így szintén megesküdhettek. Majd sorra váltották egymást a házikóban a jegyesek, ezért kapta az Eh’häusl, vagyis az Esküvő Ház nevet. A helyiek szerint, az itt megszálló párok örökké boldogok lesznek együtt és soha nem fognak elválni. A hotel egyébként ízlésesen berendezett. Az épületet hét emelet tagolja, mindegyiknek más a funkciója. Legfelül a pezsgőfürdő van, alatta a meghitt hálószoba, ezalatt pedig a fürdőszoba. Található benne kandalló és egy mini szalon is.

World's Largest, Oldest, Smallest & Tallest Hotel – Neuronerdz

 

Ön bevállalná?

A kapszulahotel vagy kapszulaszálló olyan hoteltípus, melyben számos nagyon kis „szoba”, úgynevezett kapszula található. Egy körülbelül 2 méter × 1 méter × 1,25 méter moduláris műanyag vagy üvegszálas blokkot biztosítanak az alváshoz. A hotelek között nagy eltérés léphet fel a szórakozási lehetőség tekintetében. A mosdók kommunálisak és számos hotelben találhatók éttermek. A kapszulahotel célja, hogy olcsó és alapvető éjszakai szállást biztosítson az olyan vendégeknek, akiknek nincs szükségük vagy nincs pénzük a hagyományos szállók szolgáltatásaira. Az első kapszulahotel az Oszaka Umeda körzetében az 1979-ben megnyitott Capsule Inn Osaka volt, melyet Kurokava Kiso tervezett. Elsősorban Japánban népszerűek az ilyen hotelek. Bár „pod hotel” néven létezik nyugati változata is melyekben nagyobb a szállástér és gyakran vannak bennük privát fürdők is.

Capsule Hotel Anshin Oyado Premier Tokyo Shinjuku Station in Tokyo | Hotel  Rates & Reviews on Orbitz

 

Csövezzünk!

Das Park Hotel, Ausztriában kényelmes online foglalással és “mindenki annyit fizet, amennyire értékeli a szolgáltatást” rendszerrel működő csőhotel. Ottenheimben, a Rodl folyó partján található a nagy beton csövekből kialakított szobák meglepően kényelmesek. A szobában van áram és vezeték nélküli internet elérhetőség, sőt még egy kisebb széf is értékeink számára. A zöld vidékre egymás után kihelyezett betoncsövek mindössze 2 méter átmérőjűek és 2,5 méter hosszúak. A belsejét vidám színekkel festették ki, ablakot is vágtak bele, nehogy barátságtalannak tűnjön. A kemping területén a vizesblokkban lehet tisztálkodni. 

Das Park Hotel - Cozy Concrete Pipes