Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Szállások a víz közepén.

A szállás kiválasztásánál az egyik szempont az elhelyezkedése ( milyen messze van a tengertől, a városközponttól...stb). De mit szólna hozzá ha a hotel a víz közepén lenne?

Víz alatti hotelszoba

A Zanzibárhoz tartózó Pemba-szigeti Manta Resort semmihez sem hasonlítható. A Mikael Genberg tervezte a hotelt. A svéd tervezésű lakosztályok három részből állnak: teraszból, a tengerszinten egy társalgóból és fürdőszobából, valamint az Indiai-óceán felszíne alatt egy üvegfalú hálószobából, melyből 360 fokos kilátás nyílik az óceán élővilágára. Éjszakánként az ablak alatt megbújó UV lámpáknak köszönhetően tintahalakat és foszforeszkáló vízi állatokat lehet csodálni A hotel a parttól kb. 50-100 méterre, lebeg a vízen, természetesen biztonságosan kikötve. A kristálytiszta vízben ráják, bohóchalak és teknősök is előfordulnak.

9 Best Underwater Hotels in the World (with Prices & Photos) – Trips To  Discover

 

Királyi család egykori otthon: sziget szálloda

A Taj Lake Palace Hotelt egy palotából alakították át 5 csillagos szállodává Indiában. Az Udaipurban található Taj Lake Palace Hotel a Pichola-tó vizéből emelkedik ki. Egyike a világ legcsodálatosabb és legromantikusabb szállodáinak. A fehér márványból faragott palotát 1746-ban építette II. Jagat Singh maharadzsa. A maharadzsa egy kis gát segítségével nagyíttatta meg a Pichola-tavat, és a tóban lévő Jag Niwas szigetre építette a palotát, mely egy másfél hektáros területen fekszik. Ma luxus szállodaként működő palota és összesen 66 szobával és 17 lakosztállyal rendelkezik. A szállodában egy gyógyközpont is üzemel. A szállodát nehéz leírni szavakkal. Sok nyitott, belső teret találhatunk, kézzel festett boltívekkel, és egy mesterséges tavat, liliommal létrehozva, egy különösen csendes helyen, a szálloda központjában, az udvaron. Évekkel ezelőtt a szárazság miatt kiszáradt a tó, így tevével is meg lehetett közelíteni a szállodát. Most már viszont a tóban csodálatos élővilág található.

alternate text for image

 

Erőd hotel a tengeren

A dél-angliai Portsmouth kikötőjének közelében, a Solent szorosban található Spitbank Fort Hotel. Spitbank Fort az Egyesült Királysághoz tartozó, a viktoriánus korban épült katonai tengeri erőd. 2009-ben vette meg Mike Clare, aki egy 18 szobás luxus szállodává alakíttatta át. A Spitbank Fort Hotel három bárral, étteremmel, egy szabadtéri pezsgőbárral, egy borospincével, a tetőn pedig fűtött medencével, szaunával és napozóágyakkal és szabadtéri tűzhellyel várja a vendégeit. A vendégek érkezhetnek közvetlenül a szikla helikopter-leszállóján landolva, vagy a portsmouthi kikötőből speedboattal.

Spitbank Fort, Portsmouth - Photos by Drone - Grey Arrows Drone Club UK