Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Tematikus szállodák

A  nyaralás alatt a tematikus szállások közül is választhatunk, amelyek az érdeklődési körünk, hobbink, kedvenc fantasy univerzumunk vagy a rajongásunk tárgya alapján lettek kialakítva, berendezve, épülve.

Éjszaka a Roxfortban: Harry Potter Hotel

Amikor a tematikus szálloda 2014-ben Georgian House Hotel London **** megnyitotta kapuit Londonban, meg sem lepődtünk a Harry Potter hatalmas sikere utána. A Roxfort híres termei alapján berendezett tematikus szobák mellett a szállóban, amely egy közel 160 éves épületben található, hétköznapi hotel szobák is találhatók. Eleve egy könyvespolcnak álcázott ajtón keresztül jutunk a varázslatos, eldugott helyiségekbe. Baldachinos ágyak, bájital palackok a polcon, Griffendél címere a függönyön, kandalló, sötét faburkolat, dísz fa-bagoly. A filmbeli hálótermeket imitáló tematikus szobák emellett üstökkel, varázskönyvekkel és bájitalos üvegcsékkel is fel vannak szerelve. Emellett a szálloda külön Harry Potteres tematikus sétákat is biztosít a látogatóknak, melyek bemutatják a Harry Potterből ismert helyszíneket. A recepción ráadásul kikölcsönözhetjük a Harry Potter filmek valamelyikét, amit aztán a szobánk saját TV-jén újranézhetünk. Ráadásul nem csupán Harry Potter rajongóknak tökéletes szállás ez, hanem azoknak is, akik egy a hamisítatlan, vidéki angol házikóban szeretnének pihenni!

The Georgian House hotel in London unveils Harry Potter themed room | Daily  Mail Online

 

Reggeli a zsiráfokkal

A Kenyában található Giraffe Manor szálloda parkjában szabad bejárásuk van a zsiráfoknak, akikkel akár reggeli közben is találkozhatunk. Az 1930-ban épült hotelhez csaknem 12 hektáros terület tartozik, mely számos állatnak ad otthont. A szállodán található hatalmas ablakokból a zsiráfok szinte versenyeznek a vendégek figyelméért és persze a finom falatokért is. zsiráfoknak is, akik rendszeresen bekukucskálnak a szálloda szobáinak és étkezőjének ablakán, feledhetetlenné téve ezzel az ottlétet. A birtok egyébként csupán 20 km-re található Nairobi belvárosától.

Giraffe Manor Kenya: For The Joy Of Living Among Rothschild's Giraffe

 

Merüljön el krimik világát!

németországi Hillesheimben található a Das Krimihotel, melynek minden szobáját más-más krimi hősnek szentelték. A szobákat az adott krimi főszereplő stílusának megfelelően rendezték be. Így James Bond szobájában egy Bond-lány áll arany bikiniben az ágy mellett, Miss Marple-nál angol virágos függönyök díszítik az ablakokat. Derrick szobájában a telefontól az írógépig minden a hetvenes évek stílusát idézi. Az egész szálloda hemzseg a híres nyomozóktól és még híresebb tárgyaiktól: pipák, vegyszeres üvegek, rendőrök képezik a dekorációt. Könyvtárában 26 000 könyv található: egytől-egyig bűnügyi regények.

 

Stílusos szállás borimádóknak!

Portugália északi részén Douróban található Quinta da Pacheca birtokon, a borászat vendégei boroshordókban is megszállhatnak. Az 56 hektáros terület szívében tíz, egyenként 25 négyzetméteres óriási, fényűzően berendezett boroshordó kapott helyet, melyek fenyőből készültek. A hordókban minden megtalálható, ami egy elegáns hotelszobában is: fürdőszoba tusolóval, ruhásszekrény és egy nagy, kör alakú ágy. A napfény egy tetőablakon és az üvegajtón keresztül tud bejönni a szobába. A hordólakokban WiFi és légkondicionáló is rendelkezésre áll. Illetve mindegyikhez saját terasz tartozik. 

Quinta da Pacheca recebe prémio Best of Wine Tourism 2020 | Enoturismo |  PÚBLICO

 

Az autók szerelmeseinek

V8 Hotel, Németország egykori Boblingen repülőtér helyén épült, a szálloda Stuttgart Motorworld környékén található. Ez könnyű hozzáférést biztosít a közeli autómúzeumokhoz. A négycsillagos hotel minden egyes lakosztálya ugyanis egy-egy autómárka köré lett kitalálva, kicsit megpróbálva visszahozni gyermekkorunk álmait. Autóalkatrészekből varázsolt bútorok díszítik a társalgót, a hallt és természetesen a szobákat is. Az ágyakat úgy alakították ki, hogy a matracokat egy jól ismert típus karosszériája veszi körül.  Az egész szoba dizájnja, berendezése illeszkedik az adott autóhoz, így aztán tényleg különleges élményben van része azoknak, akik ellátogatnak ebbe a szállodába. A szobákban megelevenednek a legendás Herbie filmek, Mercedes autómosó, illetve a V8 Cadillac autósmozi.

V8 HOTEL Classic Motorworld Region Stuttgart, Böblingen – 2022 legfrissebb  árai

 

Aludjunk a Tatooine bolygón!

Star Wars hotel: Tunézia déli részén lévő berber város Matmata földalatti lakásai is ismerősek lehetnek a rajongóknak. A fiatal Luke Skywalker otthona, ma Sidi Driss Hotel néven szállodaként várja a vendégeket. A hotel több barlangból áll, amelyekben stílszerűen úgy tölthetjük az éjszakát, mint a világűr hőse. Itt egy Star Wars-bár is várja az utazókat, ráadásul egy kiállítást is láthatunk a film díszleteiből.

Hotel Sidi Driss – Az Utazó Magazin