Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Zanzibár

Zanzibár az utazókat pálmákkal tűzdelt, tiszta fehér homokos strandokkal, bőséges napsütéssel, egzotikus szuahéli ételekkel, vendégszerető emberekkel várja.

Zanzibar might just be Africa's most pristine beach destination | Mapped

Zanzibár Tanzániához tartozó szigetcsoport Afrika keleti partjainál (kb. 25-50 km-re a szárazföldtől). Mindössze két szigetből áll: Pemba és Ungujaez utóbbit azonosítják (helytelenül) Zanzibárral. Tanzánia félig autonóm régiója. Székhelye és legnagyobb városa Zanzibár City.

Zanzibar Spice Tour | Africa's Home Tours & Safaris

Zanzibárt gyakran Fűszer-szigeteknek hívják fő gazdasági tevékenysége miatt, hiszen az idegenforgalom mellett a fűszerexport - főleg szegfűszeg, fahéj és fekete bors- számít húzóágazatnak. A levegőt átjárja a fűszerillat. A fűszereket manapság a hagyományos orvoslás, wellness kezelések, kulináris ínyencségek és dekorációk készítésére használják.

A fehér homokos partokon túl – miért éppen Zanzibár? | OTP TRAVEL Utazási  Iroda

Zanzibár faunája is igen változatos. A sziget a Zanzibári leopárd (egykori, feltehetőleg kihalt) otthona. A Jozani-erdő így mostanra már inkább a ritka Zanzibári vöröskolobuszokról híres. 

Zanzibár, az afrikai szupersztár - OTP Travel Utazási Iroda

Zanzibár strandjai méltán híresek: finom homokos partok, türkizkék vizek és képeslapra illő arab bárkák. Stone Town, (Kőváros) egy történelmi városrész Zanzibár városon belül. A zegzugos utcákból álló kerület az UNESCO Világörökség része. Zanzibár északkeleti partjai az élővilágban gazdag korallzátonyok miatt búvárparadicsomnak számítanak. A vízhőmérséklet átlagosan 27 fokos.

Zanzibar Island a home of Existing Culture, Explore Now - Picture of  Ztrans, Zanzibar Island - Tripadvisor

Zanzibárt olvasztótégelynek tartják, ahol arab, afrikai, indiai, és európai örökség egyedülálló kulturális keveréket alkot. Sok szempontból jelentős kereskedelmi csomópont volt, beleértve a rabszolgákat is.