Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hatos - TUI Utazási Központ

  • Az Ön legjobb utazási tanácsadója, a legkedvezőbb akciókkal itthonról és külföldről!
  • +36-83 311-535

Különleges színű tengerpartok

Ha egzotikus tengerparti nyaralásról van szó, akkor első ami mindenkinek az eszébe jut  gyönyörű fehér homokos part. Viszont természet kreativitása határtalan: világító tengerpartgömbsziklák tengerpartja. Valamint különleges színű homokos tengerpartok is...
 

Fekete homokos tengerpart

Izland legdélebbi pontja közelében egy Vik nevű kisváros mellett található a szokatlan fekete homokos strand (Reynisfjara beach). A vulkáni tevékenység következtében itt nem fehér, hanem koromfekete a homok. A fehér habok harca a fekete homokkal és a különleges sziklaképződmények túlvilági szépséget kölcsönöznek a helynek. A fekete homokkal borított tengerpartról, a sziklák mellett jól látható három szikla (Skessudrangar, Landdrangar és Langhamrar) mely a hagyomány szerint három, kővé vált gonosz tündér (troll) alakját formázza.

Black Sand Beach in Iceland: All Travel Information - Traveladvo

 

Rózsaszínű homokos tengerpart

Harbour-szigeten ( Bahamák) található a mesés Pink Sands Beach. A part 5 kilométer hosszan rózsaszínben pompázva kápráztatja el az idelátogatókat. A páratlan látványért a Foraminiferák a felelősek, melyek rózsaszín kagylóhéjban élő apró kis élőlények. A hullámzás miatt a víz a partra sodorja őket, így a homokot rózsaszínné változtatják.

Pink Sands Beach Harbour Island Bahamas - apessoaescreve

 

Zöld homokos tengerpart

Papakolea, Ka Lae közelében fekszik, ami Hawaii  legdélebbi pontja. Megközelítése nem egyszerű, de megéri a fáradozást. Szinte teljes egészében apró olivin kristályok alkotta homok borítja a partot, mely élénk zöld színben pompázik. A strand homokjának zöld színét a sziget vulkanikus aktivitása során keletkező ásványoknak köszönheti. Amik több mint tízezer évvel ezelőtt, egy vulkánkitörés során jutottak a felszínre. A különleges tengerpartot egyik oldalról egy vulkáni kúp határol.

Papakolea Green Sand Beach | Big Island Guide

 

Bíbor színű homokos tengerpart

Pfeiffer Beach (Kalifornia) San Francisco-tól nem olyan messze található ez különleges színű tengerpart. 800 méter hosszú partszakasz homokja lila és bíbor színben pompázik. A kutatók a parton lévő sziklák mangántartalmának tulajdonítják a különleges színt. Az itteni homok opálos színe elképesztő átmeneteket produkál.

Pfeiffer Beach in Big Sur: Purple Sand & Natural Arches - The Break of Dawns

 

Vörös homokos tengerpart

Rabida sziget (Galapagos-szigetek) néhány kilométerre fekszik San Salvador szigetétől délre. A kis szigeten a tengerpart a vasban gazdag láva oxidációjának és a koralloktól származó tengeri üledék kimosódásának köszönheti különleges vörös színét. A tengerparton gyakran láthatunk pihenő, napozó fókákat. Nem véletlenül lett a szigetcsoport az egyik legszebb természeti helyszín.

Wonders of the Galapagos | PhotoFly Travel Club